Pastís de fruits secs

Ingredients:

  • 1 pasta brisa fresca
  • 300gr de melmelada d’albercoc
  • 70gr de pinyons
  • 50gr d’orellanes trossejades
  • 50gr d’ametlles pelades, torrades i trossejades
  • 50gr d’avellanes trossejades
  • 50gr d’anacards trossejats
  • 50gr de nous trossejades
  • 200ml de crema de llet
  • 2 ous

Preparació:

  1. Esteneu la pasta brisa sobre un paper sulfuritzat dins d’un motlle de pastissos. Deixeu-la reposar al frigorífic.
  2. Mentrestant, barregeu la crema de llet, els ous i la melmelada en un bol amb ajuda d’un túrmix. Afegiu els fruits secs -excepte els pinyons- a la mescla i remeneu fins que aquesta els hagi assimilat bé.
  3. Preescalfeu el forn a 180º. Aboqueu la barreja de fruits secs dins la pasta brisa i cobriu-la amb els pinyons per decorar-la.
  4. Coeu el pastís al forn a 180º durant uns 30 minuts; fins que la pasta es dauri. Deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo.