Ingredients per a 24 unitats
- 115gr de mantega a temperatura ambient
- 100gr de sucre moreno
- 100gr de sucre extrafi
- 1 ou lleugerament batut
- 1/4 de cullaradeta d’essència de vainilla
- 155gr de farina
- una pessic de llevat
- 100gr d’ametlles picades
- 150gr de trocets de xocolata
Preparació:
- Escalfar el forn a 180ºC. Mentrestant, untar 2 safates de forn amb mantega fosa i deixar refredar fins que endureixi.
- Utilitzar una cullera de fusta o un robot de cuina per batre la mantega i els 2 tipus de sucre fins a obtenir una barreja lleugera i esponjosa. Incorporar l’ou i la vainilla gradualment, batent bé després de cada addició.
- Tamisar la farina, el llevat i les ametlles picades. Afegir la meitat a la barreja cremosa. Quan es vegi tot homogeni, afegir la resta de la barreja amb els trocets de xocolata sense deixar de remenar.
- Separar la barreja en 24 porcions i donar-los forma esfèrica. Col·locar-les separades en les 2 safates de forn i aplastar-les una mica. Fornejar durant 15 a 20 minuts o fins que estiguin daurades. Retirar-les de la safata mentres estan encara calentes i passar-les a una reixeta. Repetir l’operació amb la resta de la barreja. Un cop fornejades deixar-les refredar abans de tancar-les en qualsevol recipient.